Over

☆ Over Lieve

Lieve van Tuijl (1977) studeerde af als theatermaker en theaterdocent aan de Academie voor Theater in Eindhoven. Na haar opleiding spitste haar makerschap zich direct toe op het genre waar haar hart ligt, het muziektheater.


Als regisseur is zij veelzijdig en breed georiënteerd. Klassieke opera en operette staan in haar werk naast musicalproducties en voorstellingen met muziek van hedendaagse componisten. 


Haar voorstellingen lopen uiteen van klein en intiem tot groots en meeslepend. Zo maakte ze Sieben Sterne, een monoloog begeleid en ondersteund door klarinet, viool en piano, maar ook Dido en Aeneas door het ’s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble met groot orkest en solisten. In 2014 stond van haar hand Offenbach’s Blauwbaard op de planken in Theaters Tilburg met zo’n veertig zangers en musici o.l.v. dirigent Arjan van Baest.Tot 2017 maakte en speelde zij in opdracht van Willem II Concertzaal in 's-Hertogenbosch verschillende muziektheatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen.


Als zangeres ligt haar hart zowel bij klassieke muziek, in het bijzonder bij oude muziek, als bij jazz. Zij zong zeven jaar in vocaal ensemble De Windh (winnaar NKF 2010-2011). De Windh zong louter tekst en muziek van componist Frans van Hoek en werkte met dirigenten als Arjan Tien, Micha Hamel en Ivan Meylemans.

Momenteel zingt zij in vocaal kwintet D R I E S T, eveneens onder leiding van Frans van Hoek.  


Lieve is muzikaal leider en regisseur van theaterkoor Uit Volle Borst bij Factorium Cultuurmakers in Tilburg, waar ze  ook werkt als speldocent en zangerscoach.

Ze woont in 's-Hertogenbosch, speelt piano, schrijft en illustreert. In oktober 2021 bracht zij haar eerste jeugdboek uit: "Hendrik Haver en de Superschaatsen". 


Foto: Lieke de Rooij